Th. Bakker huisartsenpraktijk – Sneek
Header afbeelding
Th. Bakker huisartsenpraktijk
Dr. Kuyperlaan 1 8603 AZ
Sneek

Welkom bij Th. Bakker Huisartsenpraktijk

Coronavirus

Blijf thuis wanneer u klachten heeft van hoesten, verkoudheid, zere keel, benauwdheid of koorts; en laat u testen op Corona. U kunt een testafspraak maken via 0800-1202 of digitaal via Coronatest.nl Het coronavirus leidt tot veel vragen. De huisartsen hebben via de website Thuisarts.nl veel van deze vragen beantwoord.

Zelftesten U kunt thuis een zelftest gebruiken als u verkoudheidsklachten heeft, of voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat.  Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Het is altijd handig een aantal zelftesten op voorraad thuis te hebben.

Maatregelen in de praktijk

  • Draag in de praktijk een mondkapje (ook na 25-9-2021
  • Desinfecteer uw handen bij de ingang.
  • De mogelijkheid om vragen online aan de huisarts te stellen blijft bestaan. Daarvoor is het wel nodig dat u zich heeft aangemeld via de knop Registreren. Deze online consulten zijn niet voor spoedeisende situaties. Uiteraard kunt u ook telefonisch uw vragen stellen aan de assistente.
  • Bent u positief getest op Corona, meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen we goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en de medewerkers u veilig zorg kunnen bieden. Ook als u corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij de huisarts terecht.

Coronavaccinatie

Iedereen van 5 jaar en ouder komt in aanmerking voor een Coronavaccinatie. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de GGD.

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen konden al vanaf december 2021 een coronavaccinatie krijgen. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medisch risico worden uitgenodigd door de GGD voor een coronavaccinatie vanaf 17 januari 2022.  Deze groep kinderen krijgen dan een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin.

Voor meer informatie over het vaccinatieprogramma verwijzen wij u naar de RIVM site. Ook vragen over veiligheid, de werking of informatie over het vaccin worden hier beantwoord of op de website van de Rijksoverheid. Heeft u na het lezen van deze informatie nog andere vragen, dan mag u altijd telefonisch contact opnemen met de huisartsenpraktijk.

Boostervaccinatie Iedereen van 18 jaar en ouder wordt een boostervaccinatie aangeboden.  Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus en helpt tegen de nieuwe omikronvariant. U krijgt een uitnodiging voor de boostervaccinatie. Lees meer informatie op de webesite van de RIVM.

Twijfel Heeft u nog vragen en/of twijfels over vaccinatie, bel met de twijfeltelefoon 088-7555777, bereikbaar  ma t/m vrij van 8.30-16.30 uur.

Coronabewijs

Hoe krijg ik een Coronabewijs U krijgt een Digitaal Corona Certificaat, in de volksmond het Coronabewijs als het volgende voor u geldt: 1 u bent gevaccineerd of 2 u bent negatief getest of 3 uit de test blijkt dat u corona heeft gehad en bent hersteld. U kunt het Coronabewijs zelf opvragen via de Corona Check App. Het bewijs zit opgeslagen in een QR-code, die u kunt tonen als u dat gevraagd wordt. U ontvangt een QR-code voor Nederland, en een tweede voor internationaal gebruik. Wilt u een papieren versie van de QR-code/het Coronabewijs, volg dan de instructies op https://coronacheck.nl/nl/print/

Als het niet lukt …. Kijk voor informatie op Coronatest.nl wat u kunt doen als het niet lukt uw gegevens (op tijd) op te halen bij de Corona Check App. Heeft u problemen bij het opvragen van uw coronabewijs na een Coronatest, kijk dan hier om te weten wat u het beste kunt doen. Bij problemen na vaccineren, klik hier. Een herstelbewijs kan alleen worden gegeven na een positieve uitslag van de GGD. Is de datum niet bekend, neem dan contact op met de GGD om de juiste datum toe te voegen, T 0800-5090.

Door de huisarts geprikt …. Bent u via huisartsenpraktijk Th. Bakker geprikt met het Astrazeneca-vaccin, en u kunt via de Corona Check App het Coronabewijs niet ontvangen, neemt u dan contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

Niet digitaal vaardig Heeft u geen Smartphone, bent u niet digitaal vaardig, of kent u iemand die niet digitaal vaardig is, vraag dan of u hem/haar kunt helpen. Of misschien is er iemand in de nabije kring die kan helpen om zijn/haar Coronabewijs uit te printen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan hulp worden gevraagd via de telefonische Helpdesk T 0800-3151.

Regel met gemak uw zorg online!

Via onze website kunt u 24 uur per dag veilig uw zorg online regelen. U kunt hier herhaalrecepten aanvragen, een afspraak maken met de huisarts, de assistente en de praktijkondersteuner, medische (niet spoedeisende) vragen stellen, uitslagen bekijken en uw dossier inzien.

Heeft u al toestemming gegeven?

Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt, maar alleen als u dat goed vindt. Heeft u nog geen toestemming gegeven dan vragen wij u dit te doen via www.volgjezorg.nl