Th. Bakker huisartsenpraktijk – Sneek
Header afbeelding
Th. Bakker huisartsenpraktijk
Dr. Kuyperlaan 1 8603 AZ
Sneek

Welkom bij Th. Bakker Huisartsenpraktijk

Griep- en pneumokokkenprik 2022

De rondes voor de griepvaccinatie en de pneumokokkenvaccinatie zijn inmiddels geweest.

Mensen die niet naar de praktijk konden komen, hebben de griepvaccinatie inmiddels thuis gehad.

Voor meer informatie over de griepprik, klik hier. Voor meer informatie over de pneumokokkenprik, klik hier

Praktijk gesloten voor nieuwe inschrijvingen

Vanaf 13 september 2022 is de praktijk dicht voor nieuwe inschrijvingen.

De huisartsenpraktijken Klatte en Cleveringa, Ny Túndoarp, It Krúswetter en Simmerdyk zijn open voor nieuwe inschrijvingen.

Afspraken maken

Voor het maken van een afspraak kunt u weer gebruik maken van het Patiëntenportaal of de uwzorgonline app! Maakt u hier voor de eerste keer gebruik van dan dient u zich eerst eenmalig te registreren. Klik hier om uw account aan te maken zodat u 24 uur per dag veilig uw zorg online kunt regelen. U kunt hier herhaalrecepten aanvragen, een afspraak maken met de huisarts, de assistente en de praktijkondersteuner, medische (niet spoedeisende) vragen stellen, uitslagen bekijken en uw dossier inzien. Het patiëntenportaal  is beschikbaar voor alle patiënten van 12 jaar en ouder welke ingeschreven staan bij Th. Bakker Huisartsenpraktijk.

Maakt u liever telefonisch een afspraak dan kan dat tussen 8 en 12 uur.

Apotheek It Noard wordt Apotheekservicepunt It Noard

Wat verandert er

Vanaf 1 mei 2022 is Apotheek It Noard verplaatst naar Scharnegoutum. In het gezondheidscentrum blijft wel een afgiftepunt waar u uw herhaalmedicatie kunt ophalen. Dat betekent dat er geen voorraad medicijnen meer aanwezig zal zijn. De apothekers in Sneek hebben de patiënten die bij It Noard ingeschreven staan, hierover bericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de apotheken:

Coronavirus

Blijf thuis wanneer u klachten heeft van hoesten, verkoudheid, zere keel, benauwdheid of koorts en doe een zelftest. Het coronavirus leidt tot veel vragen. De huisartsen hebben via de website Thuisarts.nl veel van deze vragen beantwoord.

Maatregelen in de praktijk

  • Het dragen van mondkapje is niet meer verplicht, maar kan uw eigen keuze zijn.
  • Desinfecteer uw handen bij de ingang.
  • De mogelijkheid om vragen online aan de huisarts te stellen blijft bestaan. Daarvoor is het wel nodig dat u zich heeft aangemeld via de knop Registreren. Deze online consulten zijn niet voor spoedeisende situaties. Uiteraard kunt u ook telefonisch uw vragen stellen aan de assistente.
  • Test u positief op Corona, meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen we goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en de medewerkers u veilig zorg kunnen bieden. Ook als u corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij de huisarts terecht.

Coronatest en coronavaccinatie

Testen: U kunt met een zelftest testen of u corona heeft. Is de testuitslag positief? Dan hoeft u geen test bij de GGD meer te doen. Dit geldt ook voor kinderen. In sommige gevallen is het mogelijk een test te doen bij de GGD. Kijk hier of u hiervoor in aanmerking komt.

Vaccineren: In het najaar 2022 is er een nieuwe vaccinatieronde. Deze ronde start weer met de mensen die een verhoogd medisch risico hebben. Meer informatie hierover leest u hier. Heeft u een specifieke vraag, dan kun u een chatgesprek starten op www.vragenovercorona.nl of uw vraag stellen via de landelijke telefoonlijn 0800-7707707.  De advieslijn van GGD Fryslân is te bereiken via T 088-2299333

Heeft u nog vragen en/of twijfels over vaccinatie, dan kunt u ook bellen met de twijfeltelefoon 088-7555777, bereikbaar  ma t/m vrij van 8.30-16.30 uur.

Coronabewijs: U krijgt een Digitaal Corona Certificaat, in de volksmond het Coronabewijs als het volgende voor u geldt: 1 u bent gevaccineerd of 2 u bent negatief getest of 3 uit de test blijkt dat u corona heeft gehad en bent hersteld. U kunt het Coronabewijs zelf opvragen via de Corona Check App. Het bewijs zit opgeslagen in een QR-code, die u kunt tonen als u dat gevraagd wordt. U heeft het Coronabewijs alleen nodig als u reist naar een land waar dit verplicht is. Wilt u een papieren versie van de QR-code/het Coronabewijs, volg dan de instructies op https://coronacheck.nl/nl/print/

Niet digitaal vaardig: Heeft u geen Smartphone, bent u niet digitaal vaardig, of kent u iemand die niet digitaal vaardig is, vraag dan of u hem/haar kunt helpen. Of misschien is er iemand in de nabije kring die kan helpen om zijn/haar Coronabewijs uit te printen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan hulp worden gevraagd via de telefonische Helpdesk T 0800-3151.

Heeft u al toestemming gegeven?

Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt, maar alleen als u dat goed vindt. Heeft u nog geen toestemming gegeven dan vragen wij u dit te doen via www.volgjezorg.nl