Medische verklaringen – Th. Bakker huisartsenpraktijk – Sneek
Header afbeelding
Th. Bakker huisartsenpraktijk
Dr. Kuyperlaan 1 8603 AZ
Sneek

Medische verklaringen

Wat uw huisarts kan doen

Er is een aantal verklaringen waarvoor een goedkeuring van de huisarts noodzakelijk kan zijn. Bijvoorbeeld een medische verklaring voor uitstel van studiefinanciering, een ziektegeschiedenis voor een opleiding in het buitenland of het afgeven van een Schengen verklaring (voor medicatie gebruik in het buitenland). Veelal kunt u de betreffende papieren afgeven bij de assistente en ze na twee dagen weer ophalen. Soms vraagt de huisarts u hiervoor eerst op het spreekuur te komen.

Wat uw huisarts niet kan doen

Steeds vaker worden door instanties medische verklaringen gevraagd. Bijvoorbeeld om aan te tonen of u in staat bent een auto te besturen, om te kunnen werken, om te beoordelen of u te ziek bent om op vakantie te gaan i.v.m. verzekeringsgelden, om aan te geven dat u een medische reden heeft voor een verhuizing of ten behoeve van een parkeervergunning, enz.

In deze gevallen is het niet de bedoeling dat de eigen huisarts de medische verklaringen afgeeft aan zijn patiënten. Voor dergelijke verklaringen verwijzen wij u naar een onafhankelijk arts die bekend is bij de instantie die de informatie opvraagt. Deze arts kan, met schriftelijke toestemming van u, informatie opvragen bij uw eigen huisarts. Er moet dan wel sprake zijn van een gerichte vraag. Een vraag om het hele dossier op te sturen zou onwenselijk zijn en wordt niet gehonoreerd.

U kunt hier een toelichting downloaden die u kunt meesturen naar de informerende instantie.

Voor toelichtingsbrief in Arabisch/Turks of Engels, klik hier